Jornades tècniques – 14.06.2021: Estratègies per reduir fitosanitaris en vinya i olivera

El projecte NOVATERRA, uneix agricultors, investigadors i empreses per investigar noves formes de reduir l’ús de productes fitosanitaris controvertits a la vinya i l’olivera, els dos principals cultius mediterranis, i mitigar-ne els impactes negatius.NOVATERRA desenvoluparà un conjunt d’estratègies noves, integrades i sostenibles, tècnica i econòmicament viables, resultat de tres enfocaments diferents: productes alternatius, smart farming…

Spinach monitoring environmental changes

From the report «Scientists Engineer Spinach to Send Email» of Laura Ross, published at Thomas for industry. Spinach, in particular, has evolved to be hypersensitive to many environmental changes including light, temperature, and the presence of chemicals, and in 2016, a group of engineers at MIT found a way to tap into the chemical signaling…

Computer Vision, the Backbone of Next-Generation Agronomy

From the report «How Computer Vision Is Fast Becoming the Backbone of Next-Generation Agronomy», of Raviv Itzhaky , published in Precision agriculture. Remote agronomy and to a large extent remote agriculture could become a reality. As autonomous machines and robots take on an increasing number of roles, the necessity for a large workforce may be…

Respuesta de plantas de pimiento biofertilizadas con Pseudomonas putida y dosis reducida de fertilizantes

Del artículo «Respuesta morfo-productiva de plantas de pimiento morrón biofertilizadas con Pseudomonas putida y dosis reducida de fertilizantes sintéticos en invernadero», de Luis Guillermo Hernández-Montiel, Bernardo Murillo-Amador, César Josué Chiquito-Contreras, Cristina Elizabeth Zuñiga-Castañeda, Juan Ruiz-Ramírez y Roberto Gregorio Chiquito-Contreras, publicado en Terra Latinoamericana Ante la utilización desmedida de insumos nutricionales sintéticos se han diseñado alternativas…

Modifications induites chez Brassica napus L. par l’apport d’extraits algaux ou d’acides humiques

Du le thèse “Caractérisation des modifications physiologiques et métaboliques induites chez Brassica napus L. par l’apport d’extraits algaux ou d’acides humiques“, du Laetitia Jannin, du le Université de Caen Basse Normandie. L’utilisation d’extrait algaux et d’acides humiques en substitution, ou plus raisonnablement en complément, des fertilisants de synthèse actuellement utilisés pourrait contribuer à réduire la…

Com afectarà l’escalfament global a la disponibilitat d’aigua a les zones mediterrànies?

Comunicació de l’IRTA, “Com afectarà l’escalfament global a la disponibilitat d’aigua a les zones mediterrànies?“ Un dels majors reptes a què s’enfronta la ciència ambiental és entendre els canvis futurs en el cicle de l’aigua terrestre i el conseqüent impacte sobre els recursos hídrics. A la conca mediterrània, els recursos d’aigua han estat sempre limitats…

Unlocking the Potential of Digital Agriculture

From the report “Rising to Transform Agricultural Production – How Agrochemical Titans Unlock the Potential of Digital Agriculture?”, of Yating Jiang, published at AgNews Digital agriculture is emerging, and agrochemical players, ranging from small tech start-ups to large multinational giants, are racing to explore how digital tools can empower agricultural production. Variations in factors, such…

Insectes marítims & copèpodes terrestres ?

De l’article «Per què no hi ha insectes al mar?» de l’Albert Calbet, publicat a Divulcat Atesa la vital importància dels insectes als ecosistemes terrestres, així com la gran quantitat d’espècies, en aquest article l’autor reflexiona sobre la manca d’insectes al mar, descartats algunes espècies de sabaters que viuen sobre la superfície de l’oceà, i…

Responses of potato subjected to soil compaction and/or drying

From the article «Agronomic and physiological responses of potato subjected to soil compaction and/or drying», of Katharina Huntenburg, Ian C. Dodd, and Mark Stalham, published at Annals of Applied Biology. Potato is the most produced noncereal food crop worldwide, exceeding soybean production. However, harvests can be threatened by abiotic stresses such as drought and soil…