Modifications induites chez Brassica napus L. par l’apport d’extraits algaux ou d’acides humiques

Du le thèse “Caractérisation des modifications physiologiques et métaboliques induites chez Brassica napus L. par l’apport d’extraits algaux ou d’acides humiques“, du Laetitia Jannin, du le Université de Caen Basse Normandie. L’utilisation d’extrait algaux et d’acides humiques en substitution, ou plus raisonnablement en complément, des fertilisants de synthèse actuellement utilisés pourrait contribuer à réduire la…

Com afectarà l’escalfament global a la disponibilitat d’aigua a les zones mediterrànies?

Comunicació de l’IRTA, “Com afectarà l’escalfament global a la disponibilitat d’aigua a les zones mediterrànies?“ Un dels majors reptes a què s’enfronta la ciència ambiental és entendre els canvis futurs en el cicle de l’aigua terrestre i el conseqüent impacte sobre els recursos hídrics. A la conca mediterrània, els recursos d’aigua han estat sempre limitats…

Unlocking the Potential of Digital Agriculture

From the report “Rising to Transform Agricultural Production – How Agrochemical Titans Unlock the Potential of Digital Agriculture?”, of Yating Jiang, published at AgNews Digital agriculture is emerging, and agrochemical players, ranging from small tech start-ups to large multinational giants, are racing to explore how digital tools can empower agricultural production. Variations in factors, such…

Insectes marítims & copèpodes terrestres ?

De l’article «Per què no hi ha insectes al mar?» de l’Albert Calbet, publicat a Divulcat Atesa la vital importància dels insectes als ecosistemes terrestres, així com la gran quantitat d’espècies, en aquest article l’autor reflexiona sobre la manca d’insectes al mar, descartats algunes espècies de sabaters que viuen sobre la superfície de l’oceà, i…

Responses of potato subjected to soil compaction and/or drying

From the article «Agronomic and physiological responses of potato subjected to soil compaction and/or drying», of Katharina Huntenburg, Ian C. Dodd, and Mark Stalham, published at Annals of Applied Biology. Potato is the most produced noncereal food crop worldwide, exceeding soybean production. However, harvests can be threatened by abiotic stresses such as drought and soil…

Il mercato del vino e nel mondo prima e dopo il covid-19

Dal dossier “Il mercato del vino e nel mondo prima e dopo il covid-19”, A cura del prof. Eugenio Pomarici, pubblicato su l’ISMEA Questo nuovo Rapporto dell’ISMEA per la Rete Rurale Nazionale, che raccoglie i contributi di qualificati esperti, analizza sotto diverse prospettive e con diversi approcci il mondo del vino nella sua dimensione mondiale…

Bioatividade de óleos essenciais e extratos vegetais no controle de Phytophthora nicotianae

Do artigo “Bioatividade de óleos essenciais e extratos vegetais no controle de doenças causadas por Phytophthora nicotianae em solanáceas”, de Antônio Alves Pimenta Neto, Gláucio Dias Gonçalves, Carolina Santos Benjamin, Larissa Corrêa do Bomfim Costa, Rosilene Aparecida de Oliveira, Sônia Maria Alves de Oliveira, e Edna Dora Martins Newman Luz, publicado por Summa Phytopathologica A…

Calidad de frutos de fresas en dos sistemas de cultivo

Del artículo «Calidad fisicoquímica y sensorial de frutos de fresas obtenidos en dos sistemas de cultivo», de Y.A. Alvarado-Cepeda, R. Mendoza-Villarreal, A. Sandoval-Rangel, J.L. Vega-Chávez, y I. Franco-Gaytán, publicado en RIIIT. Revista internacional de investigación e innovación tecnológica A nivel mundial la fresa ocupa un lugar importante, es principalmente conocida por su color atractivo, alto…

Effect of different biostimulants on Vigna sp.

From the report “Humic Acid, Protein Hydrolysate & Microorganisms as a Mixed Consortium in Plant Growth“, of Ramya Dinesh E., Pushparani A., Rajendran P., Raju S., Sriranjani S., and Sruthi I., published in INDIAN JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY. Three groups of 6 pots and one control were prepared by filling humic acid, groundnut oil cake,…