Robòtica i agricultura aquest 2019

De l’article “Les 4 maneres en que la robòtica afectarà l’agricultura el 2019“, del Richard van Hooijdonk, publicat a Robotic business review.

La intel·ligència artificial, els sensors de camp, i l’anàlisi de dades són algunes de les noves eines per incrementar la producció agrícola, però allí on convergeixen aquestes tecnologies és la robòtica. Es considera que els robots agrícoles començaran a influir profundament l’agricultura aquest 2019.

A mesura que els robots agrícoles es converteixin en una eina permanent en moltes explotacions, es preveu que el seu comerç arribi als 12.800 milions de dòlars l’any 2022.

1. Els robots pal·liaran l’escassetat de treballadors agrícoles

Una característica definitòria de l’agricultura als USA és una disminució de la força laboral agrícola disponible. Això ocasionà el desenvolupament de robots recol·lectors, actualment, per a conreus específics, amb una capacitat de treball similar a la de 30 treballadors humans.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=zH20r4ImdMY

Per un altre costat s’espera que els robots redueixin els salaris i altres costos laborals, que constitueixen al voltant del 40% dels costos agrícoles als USA.

Les capacitats d’aquestes màquines són prou impressionants com per dur a pensar que els robots substituiran als treballadors agrícoles. Però els investigadors diuen que el que es tracta de fer és convertir als treballadors agrícoles en supervisadors dels vehicles autònoms.

2. Més conreus seran cuidats i collits pels robots

Diverses empreses treballen en tecnologies avançades que poden realitzar tasques com la cura i la collita de plantes. Per exemple, el robot Xaver de Fendt , que s’espera per aquest 2019, podrà realitzar tasques com la sembra i la fertilització de blat de moro, així com les operacions d’exploració i control de les males herbes.

Els robots també estan dissenyats per ajudar els agricultors a la reducció dels 43 mil milions de dòlars en pèrdues a causa de males herbes resistents a herbicides als USA.

I els recol·lectors avançats, si bé no són oficialment robots, ajuden els agricultors a aconseguir grans estalvis. Aquest 2019, a més de raïm, els agricultors poden esperar robots dissenyats per recollir o facilitar la recollida de pomes, maduixes i molts altres tipus de fruites i verdures.

3. La robòtica augmentarà el rendiment dels conreus

Diverses empreses han desenvolupat robots per a la recollida de dades i el seu anàlisi per augmentar els rendiments dels cultius. Per exemple, robots capaços de desplaçar-se de forma autònoma a través dels camps i mesurar diversos paràmetres de les plantes mitjançant sensors avançats. Eventualment, també podran detectar malalties dels conreus.

4. Els pagesos passaran més temps en el negoci de l’agricultura

Els agricultors confien cada vegada més en robots que permeten estalviar temps i treball, així com augmentar els rendiments dels conreus.