L’agricultura del present

L’agricultura del present

De l’article “L’agricultura del present” de l’E. Llaudó, publicat a XCatalunya

L’agricultura actual es bifurca seguint dos camins, el tecnològic i l’ecològic. El primer vol donar solució a la necessitat d’un gran volum d’aliments a preu assequible, i el segon cerca un desenvolupament més sostenible i productes de més qualitat.

Alhora, no en som conscients però l’agricultura s’endinsa en un profund procés de transformació basat en la intel·ligència artificial, que s’aplica a nombrosos camps:

  • Tecnologia de reconeixement: des de reconeixement de plantes, a reconeixement de l’estat nutricional, hídric, o la presència de malúries.
  • Afegint tecnologia de geolocalització, en molts països la tecnologia robòtica agrícola és un sector en expansió.
  • Connectat amb un maneig integral, no poden mancar els drons, bé equipats amb sensors per conèixer l’estat del conreu, o àdhuc equipats amb equips de micropulverització per tractament ràpids i localitzats.

Aquestes tecnologies són escalables, i hom pot acollir-s’hi parcialment, o àdhuc contractar-les. Vindrà que el pagès només haurà de controlar els automatismes de la finca (reg, fertilització…), i enviar als treballadors als llocs on hi hagi problemes. Sembla que els pagesos del futur seran una barreja de pagesos i informàtics.