L’hort digital als Estats Units

L’hort digital als Estats Units

De l’article “The Digital Orchard: 3 Game-changing Orchard Technologies“, de l’Hugo Britt, publicat a Thomas Insights

Els darrers anys, als Estats Units, s’estan introduint noves tecnologies que augmenten molt l’eficiència agrícola.

1. Sensors remots

La creixent gama de sensors AgTech proporcionen dades en temps real de l’estat dels conreus:

  • Cartografiadors d’arbres: mentre que l’agricultura extensiva pot emprar drons, els fruticultors precisen sensors terrestres autònoms que registrin l’estat dels arbres. Hi ha sensors com el Cartographer de Green Atlas que contabilitzen la fruita en creixement a tota l’explotació de manera ràpida i precisa.
  • Sensors remots per advertir dels danys: els productors s’enfronten a esdeveniments que poden arruïnar el cultiu, com ara calamarsa, cremades solars, danys per plagues, baix contingut de sucre i molt més. La informació basada en l’anàlisi climàtic és esencial.

L’anàlisi de dades es pot emprar no només per optimitzar el cultiu, sinó també per anticipar colls d’ampolla a la cadena de subministrament, coordinar la programació del personal temporal, etc.

2. Connectivitat

Els sensors remots no tenen sentit sense connectivitat IoT. Cal tenir en compte la cobertura, la durada de la bateria… Les opcions inclouen:

  • Xarxes d’àrea àmplia de baixa potència (LPWAN).
  • Connectivitat per satèl·lit.
  • Tecnologia de connectivitat emergent.

3. Tecnologia de collita

Collita manual

Un dels problemes amb la mà d’obra poc qualificada són els errors en escollit la fruita. Hi ha opcions tecnològiques per solucionar-ho:

  • Proporcionar als recollidors una aplicació mòbil.
  • Incloure un espectròmetre d’infrarojos a la part posterior dels telèfons intel·ligents dels recol·lectors que fa fotos de la fruita perquè el productor pugui fer comentaris en temps real.
  • Auriculars tipus Google Glass que dibuixen un marc virtual verd o vermell al voltant de la fruita segons si és apta per la recol·lecció.

Robots recol·lectors

Potser després d’una etapa de coexistència, vindrà que no caldrà recol·lectors humans. A més de tecnologia d’aprenentatge automàtic, hi ha tota una varietat experimental de recol·lectors robòtics, des dels que imiten la mà humana a màquines de buit que xuclen la fruita. Els robots recol·lectors poden recollir 10.000 pomes en una hora .