Most festival

¿Qué es el Most Festival?

Most Festival és un esdeveniment d’abast internacional que recull la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. Així mateix, el festival brinda pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors no estrenades comercialment i una bona selecció de curts.

Situat al Penedès, una comarca molt propera a Barcelona amb una llarga tradició vinícola i diversos atractius enoturístics, el festival vol difondre les arts i les cultures vinícoles a través de la creació audiovisual, així com acostar-se a l’enologia des de totes les vessants possibles, potenciant valors com la qualitat, la diversitat o la implicació amb el territori.

Del 5 al 15 de novembre de 2015, el Penedès celebrarà la cinquena edició del festival, amb un ampli ventall d’activitats vinculades a l’univers vitivinícola, cinematogràfic i enoturístic per a tots els públics. Most Festival també serà l’acte principal que s’organitzarà en motiu del Dia Europeu de l’Enoturisme (8 de novembre).
 

Organitzadors

Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (www.vinseum.cat)
És un museu de 80 anys d’història actualment en plena transformació que ha adquirit un compromís amb la dinàmica cultural, social i econòmica de la comarca. Un dels seus objectius és difondre el llegat material de la història d’una indústria essencial pel país: la producció de vi i de cava. A l’octubre del 2012, després de dos anys i mig de reconstrucció, el Vinseum va reobrir al públic l’antiga seu del Palau Reial. El nou espai ha estat reformat per l’arquitecte Santiago Vives amb una innovadora museografia dissenyada per Dani Freixes que apel·la als sentits i les emocions que provoca el vi. Enguany Vinseum ha estat finalista al Premi a millor museu europeu 2015.

Cine Club Vilafranca (www.cineclubvila.cat)
És un dels cineclubs més veterans i actius de Catalunya. Des de l’any 1968 projecta cinema d’autor amb regularitat. Al 2012, el Cine Club Vilafranca va estar guardonat amb el premi José Maria Nunes al millor cine club català del 2011. Aquest premi que convoca la Federació Catalana de Cine Clubs s’atorga tenint en compte la programació d’activitats cinematogràfiques, la diversificació de la programació i la presència de cinema d’autor, entre altres. El mateix any, al 2012, el Cine Club es va estrenar com a exhibidor de cinema comercial, assumint la gestió dels Cinemes Casal.
 

Enllaç a pàgina del festival i documents de premsa

Most festival
Programa Most 2015Programa Most 2015   (3 MB)
Cartell Most 2015Cartell Most 2015   (454 KB)
Un tast: