Sembra directa en producció ecològica

De l’article “La sembra directa en producció ecològica“, d’en Jaume Brustenga Bort, publicat a la revista Agro-cultura

Sembrar conreus herbacis en sembra directa, en general, no
és complicat si es disposa de la maquinària adequada. De manera que, quan pensem en farratges, ens podem plantejar sempre de sembrar-los directament. El problema és anar a collir gra i aconseguir-lo prou net d’herba.
El passat 28 de novembre es va realitzar una jornada sobre sembra directa ecològica a l’Escola Agrària de Manresa. Els participants van destacar sobretot la dificultat en el cas de llegums com les llenties o els cigrons, que són especialment poc competitives amb l’herba, i en especial el cigró, ja que si en el moment de collir-lo hi ha present herba verda el gra queda tacat i es deprecia comercialment.
La idea és repetir una jornada d’aquest estil cada dos o tres anys, potser variant el format i acompanyant-ho de visites a camp. Volem demanar també a tots els pagesos que s’engresquin a fer proves en aquest terreny, que ens ho facin saber per tal d’anar fent el seguiment.
Podeu trobar les conclusions de les jornades de sembra directa a http://www.ruralcat.net/c/document_library/get_file?uuid=bfc4dbd9-337c-455a-85cf-a22329cff846&groupId=10136