logo verd 1

mediterranea de agroquimicos

productes
Organominerals

correctors simples

correctors múltiples

elements principals

Bioestimulants
Fitoreguladors

hormones

altres fitoreguladors

Àcid Indolacètic (AIA)

CAS NO: 87-51-4

Especificació: 99% TC

Rang d'aplicació: arròs, cacauet, cotó, préssec, pruna, raïm, poma, alberginia, patata, moniato, kiwi, blat de moro, mongeta, pastanaga, meló, síndria, tomàquet, pi, àlber, sequoia.

Funció: l'AIA és una hormona vegetal de la família de les auxines, amb activitat afavoridora del creixement de plantes. S'utilitza com a ingredient en formulacions per tal d'estimular l'arrelament d'esqueixos de conreus herbacis i Ilenyosos, així com plantes ornamentals.

https://s3.amazonaws.com/commercio/goldbio-2018/product/medium/1511.jpg

Àcid 3-Indolbutíric (IBA)

NO CAS: 133-32-4
Especificació: 98% TC

Rang d'aplicació: cirera, préssec, pruna, poma, raïm, kiwi, meló, clavell, crisantem, rosa, magnòlia, gessamí, azalea, neret, te, àlber, pi, etc.

Funció: I'IBA és una hormona vegetal de la família de les auxines, utilitzat com a ingredient en productes destinats a afavorir l'arrelament, i per augmentar el cuallat dels fruits de diferents conreus. També s'utilitza en la propagació in vitro, perquè en combinació amb citoquinines, com la kinetina, les auxines causen la formació de masses de cèl·lules indiferenciades anomenades calls. La formació de calls s'utilitza sovint com un primer pas en el procés de micropropagació on les cèl·lules d'aquests són emprats per formar altres teixits.

Àcid naftalenacètic (ANA)

NO CAS: 86-87-3
Especificació: 98 % TC

Les auxines indueixen la formació i organització del floema i el xilema, així com la diferenciació cel·lular i la regeneració dels teixits vasculars. Per aquesta raó, són emprades en micropropagació. En els conreus, les auxines promouen iniciació de les arrels, són necessàries per al creixement desenvolupament dels fruits, i augmenten el quallat i la partenocàrpia. Les auxines també retarden la senescència de la fruita.

Aplicació: blat, soja, remolatxa, pera, poma, tabac, cànnabis, cotó, papa, col, canya de sucre, menta, arròs, etc.

Funció: L'ANA és àmpliament utilitzat en agricultura i silvicultura, com ara en hortalisses, flors, arbres fruiters i altres conreus per estimular la formació d'arrels en estaques i millorar la creació de la fruita, per reduir la caiguda de pre-collita. L'ANA s'utilitza sovint per induir a la floració alguns conreus, com la pinya (mitjançant la producció induïda d'etilè).  L'ANA també s'empra per endarrerir la brotació dels tubercles de patata.

Àcid gibberèl·lic (GA3)

Nº CAS: 77-06-5

Les gibberel·lines acceleren el creixement de brots vegetatius, produint plantes més grans i sovint també incrementen la divisió cel·lular.

Efectes:

-Generalment reforcen la dominància apical.
-Estimulen la floració sense exposició a baixes temperatures i/o requisits específics de fotoperíode. Per exemple, té un efecte eficaç en l'estimulació de la floració en els planters d'arròs híbrid
- L'augment de la fructificació. S'estimula la floració primerenca i indueixen el quallat partenocàrpic en algunes espècies, com les peres.
-Trenquen la latència de les llavors, accelerant-ne la germinació.
-Trenquen la latència dels òrgans vegetatius. Indueix el brot de bulbs i tubercles.

Rang d'aplicació: Totes les plantes.

Albergínia: major producció.
Alfals: augmenta l'alçada i la producció, obtenint més tiges tendres.
Ametlla: contra retards de floració.
Api: Contraresta els problemes de sòls freds i salins, afavoreix una collita primerenca.
Arròs: promou el brot de l'arròs.
Canya de sucre: augment del rendiment.
Carxofa: indueix el creixement i precocitat, i allarga la tija.
Cirera: retarda la recol·lecció l'escalonament de les seves dates, millora de la qualitat i la mida de la fruita, i contraresta els efectes de malalties virals.
Clementina i llimona: afavoreix el quallat, evita caigudes.
Cotó: estandarditza la fructificació i redueix les pèrdues de les primeres càpsules.
Cogombre: millora la fructificació.
Enciam: augmenta el creixement vegetatiu i I' uniformitat, avança la collita i indueix la producció de llavors.
Espinacs: augmenta el pes fresc, millora la presentació i facilita la recol·lecció mecànica.
Maduixa: avança la floració, millora la fructificació.
Mango: redueix el nombre de flors I augmenta el pes del fruit.
Meló, cogombre i síndria: augmenta la mida de la fruita i facilita Ia manipulació i el transport de la fruita durant i després de Ia collita._
Mongeta: augmenta el quallat, redueix el temps de producció .
Pera: millora el quallat, promou la formació de fruits partenocàrpics, pal·lia els efectes de les gelades.
Pèsol: major creixement de la planta i major producció .
Pomes 'Golden Delicious': evita l'oxidació. Millora el quallat.
Pruna: retarda Ia collita, redueix el pardejament intern i augmenta el rendiment.
Patates de sembra: estimula el seu brot.
Taronja: millora la resistència de Ia pell, evita Ia senescència de la escorça, permetent una permanència més llarga en l'arbre i prolongant el període de comercialització._
Raïm: indueix l'allargament dels peduncles dels grans i el creixement d'aquests. Millora Ia producció de grans sense Ilavors.
Tomàquet: estimula el desenvolupament, augmenta la mida del fruit, augmenta Ia consistència de Ia pell i augmenta el rendiment.

GA4 + GA7

CAS GA4: 468-44-0
CAS GA7: 510-75-8

Les gibberel·lines acceleren el creixement de brots vegetatius, produint plantes més grans, i sovint també incrementen la divisió cel·lular.

Efectes:

- Generalment reforcen la dominància apical.
- Estimulen la floració sense exposició a baixes temperatures i/o requisits específics de fotoperíode. Per exemple, té un efecte eficaç en l'estimulació de la floració en els planters d'arròs híbrid
-L'augment de la fructificació. S'estimula la floració primerenca i indueixen el quallat partenocàrpic en algunes espècies, com les peres.
- Trenquen la latència de les llavors, accelerant-ne la germinació.
- Trenquen la latència dels òrgans vegetatius. Indueix el brot de bulbs i tubercles.
Normalment, la barreja GA4 + GA7 s'empra per a potenciar l'efecte del GA3, així com per millorar l'acció partenocàrpica, atès que l'àcid gibberèl·lic a soles pot causar fruits amb formes allargades poc naturals.

 

https://5.imimg.com/data5/LW/BP/MY-2888493/6-benzylaminopurine-250x250.png

6-Benzilaminopurina (6-BA)

NO CAS: 1214-39-7
Especificació: 98%, 99% TC

L'ús principal de les cito quinines deriva de la capacitat per retardar la senescència i mantenir la verdor de les fulles i plantes (Com a inhibidor de la quinasa respiratòria en les plantes, augmenta la vida postcollita dels conreus de fulla). També s'empren per promoure la germinació de llavors, per acabar l'estat de latència de les gemmes laterals, i per promoure la fructificació. Les citoquinines modifiquen l'acció de les auxines, afectant la longitud internodal i el creixement de les fulles. Per un altre costat, les cito quinines també juguen un paper destacat en la nodulació de lleguminoses. En el cultiu in vitro, les aplicacions de les cito quinines indueixen la divisió cel·lular -en presència d'auxines-, així com la formació de brots.

Aplicació: poma, cirera, raïm, enciam, col, api, arròs, rosa, etc.

Funció: El 6-BA és una cito quinina sintètica que causa creixement desenvolupament general de les plantes, i en millora la floració i la fructificació. Es pot utilitzar per promoure brots a les roses. Però també s'utilitza per augmentar la fotosíntesi, retardar l'envelliment, i augmentar la producció. En aquest sentit, s'utilitza en plàtan, taronja nàvel, etc.

6-Furfurilaminopurina (Kinetina)

Nº CAS: 525-79-1
Especificació: 99% TC

L'ús principal de les cito quinines deriva de la capacitat per retardar la senescència i mantenir la verdor de les fulles i plantes (Com a inhibidor de la quinasa respiratòria en les plantes, augmenta la vida postcollita dels conreus de fulla). També s'empren per promoure la germinació de llavors, per
acabar l'estat de latència de les gemmes laterals, i per promoure la fructificació. Les cito quinines modifiquen l'acció de les auxines, afectant la longitud internodal i el creixement de les fulles. Per un altre costat, les cito quinines també juguen un paper destacat en la nodulació de lleguminoses. En el cultiu in vitro, les aplicacions de les cito quinines indueixen la divisió cel·lular -en presència d'auxines-, així com la formació de brots.

Aplicació: Cotó, pera, poma, raïm, enciam, patata, tomàquet, maduixa, pebrot, safrà, rosa, etc.

Usos: Polvorització després de la collita per a perllongar la vida d'emmagatzematge de verdures com espàrrecs, bròquil o api. El tractament de grèvol per a les decoracions nadalenques permet collir-lo setmanes abans del seu ús.

àcid abcissic

Acid abscísic (ABA, S-ABA)

N' CAS: 14375-45-2
Especificació: 90%TC

Aplicacions: fesols, melons, albergínies ,arròs, cotó, flors, fruiters, etc.

Efectes:

1) Inhibeix les gibberel·lines, inhibeix el desenvolupament de brots secundaris/laterals, donant com a resultat la inhibició de la ramificació o dominància apical.
2) Millora la coloració: I'ABA estimula l'acumulació de substàncies provinents de la fotosíntesi, incrementa el contingut de pigments, pot promoure la maduració dels fruits, pot mantenir el color vermell brillant de les fruites roges, i millorar-ne la qualitat.
3) Promou la resistència a l'jagut dels cereals: aplicat al blat i l'arròs, I'ABA pot inhibir l'elongació de la tija i augmentar el pes de la panícula.
4) Pot ajudar a superar l'estrés ambiental: I'ABA pot induir resistència a l'estrés (resistència al fred, resistència a la sequera, antibacterià, resistència a malalties), i àdhuc pot activar el sistema immunològic de la planta.
5) Promou el tancament dels estomes: I'ABA pot fer que els estomes es tanquin ràpidament, podent-se emprar com a agent anti transpiració.
6) Afecta la floració: I'ABA pot convertir en dorments les gemmes terminals de plantes com la maduixa i o l'esbarzer, també pot promoure la floració durant els dies llargs.
7) Inhibeix i promou el creixement: Polvoritzant ABA a dosis altes pot inhibir el creixement de la tija, hipocòtils, arrels, coleòptils o fulles. Polvoritzant-ne a baixa concentració es pot promoure l'arrelament i enfortir el creixement de l'hipocòtil, i estimular el desenvolupament de fruits partenocàrpics.
8) Manté la dormància de brots i llavors.

mediterranea de agroquimicos

Política de Privacitat

El web https://www.mediterraneadeagroquimicos.cat és propietat de Mediterránea de agroquímicos, i no inclou cookies, no col·lecta dades d'usuaris, ni en fa cap seguiment.

Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
Share on LinkedIn Share
Share on Digg Share
Print Print