Jornada tècnica: Planificar l’adobat d’un conreu extensiu d’hivern

Jornada tècnica: Planificar l’adobat d’un conreu extensiu d’hivern

Jornada tècnica, “Planificar l’adobat d’un cultiu extensiu d’hivern: estalvi i sostenibilitat“. SANTA COLOMA DE QUERALT, 16 de setembre de 2016.

A l’hora de planificar la fertilització convé tenir en compte diferents aspectes del maneig de la parcel·la (rotació de cultius, tipus d’adob, maneig del sòl, etc.) per adaptar-se a les seves necessitats, la qual cosa ajudarà a  aconseguir la sostenibilitat de l’explotació a llarg termini i es reflectirà en uns millors resultats econòmics i una millor qualitat ambiental.

Cada vegada és més habitual la presència de cultius alternatius al blat i l’ordi en els secans catalans. Aquesta pràctica aporta molts beneficis a l’explotació agrícola. En aquesta jornada es comentarà què suposa la  introducció d’un cultiu alternatiu al cereal d’hivern a la nostra parcel·la i quines repercussions pot tenir en el seu adobatge.

A més, s’exposaran punts a tenir en compte per augmentar la rendibilitat de l’explotació. D’una banda, la necessitat de tenir en compte els costos de l’adobatge i quines oportunitats d’estalvi existeixen. I de l’altra, com es pot incrementar el contingut de proteïna al cereal a través de la fertilització. i així donar un valor afegit a la producció.


Podeu veure el programa a :


La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona Tel.: 977 250 450 – A/e: jgilsantos@gencat.cat Persones de contacte: Sr. José A. Gil o Sra. Maribel Bolós.

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt